Nevoiele de comunicare si creatia grafica

Nevoile de comunicare pentru orice companie, indiferent de marimea sau obiectul de activitate, sunt evidente. Realizarea unui pliant, sau a unei mape de prezentare, creatia unui catalog cu produsele firmei, sau redesignul paginii web sunt tot atatea motive pentru care este nevoie de serviciile unui grafician. Dar  sa vedem ce costuri implica crearea propriului departament de creatie grafica in companie.

Nevoile departametului de creatie grafica.

Grafician + Creativ + Hardware + Software

Mai intai este nevoie de un personal calificat. Pentru a putea selectiona graficianul ideal este nevoie de serviciile unei companii de Resurse Umane. Sigur, ai putea singur selectiona din „ceata de graficieni” care se vor prezenta la interviu. Esti pregatit profesional sa poti face o evaluare a cunostintelor de grafica si design, tipar si imprimare ale candidatilor (plus multe alte abilitati necesare)? Probabil ca nu.

Deci iata un prim cost – Compania de Resurse Umane pentru selectionarea graficianului/ creativului. Un bun grafician este un cunoscator al diverselor programe de grafica vectoriala, DTP, web design, etc. Putin probabil sa fie si un creativ cu viziune in comunicarea publicitara, cu idei si imaginatie care sa transforme fiecare proiect intr-un factor de succes.

In al doilea rand vei avea nevoie de echipamente pentru dotarea atelierului de creatie grafica. Hardware si software. Costurile pot fi imprsionante. Un minim necesar de echipamente IT in aceasta zona poate atinge usor valoarea de 5.000 euro. Pentru software cu certitudine  nu va fi o suma mai mica. Programele de creatie grafica vectoriala (CorelDraw, Suita Adobe, QuarkXpress ) cele de DTP  si programele necesare web design si dezvoltarea aplicatii web vor duce bugetul alocat spre 10000 euro. Ai putea crede ca asta este tot. Dar nu.

Salariul unui grafician (junior) este de minim 500 euro (plus taxe ) un creativ modest , fara 1000 euro putin probabil sa gasesti.

Plus alte costuri legate de activitatea curenta a departamentului.

Iata deci ca pentru o companie mare ale carei cerinte de comunicare justifica aceste costuri si corespund  volumului de lucrari necesar bunei functionari, suma aceasta poate fi una acceptabila.

Dar pentru o companie mica, sau care nu are un volum de lucrari (pe parcursul unui an) ce ar putea justifica acest buget, este prohibitiva initiativa aceasta.

Si atunci … care este solutia? La cine apelam pentru un bun design grafic. Cat costa?

Solutia este simpla si la indemana tuturor: EXTERNALIZAREA DEPARTAMENTULUI DE CREATIE GRAFICA.

Pe baza unui abonament lunar (modic) si a unei eficiente analize se poate asigura intregul necesar de creatie a machetelor grafice.

Noi oferim acest serviciu, cu rezultate foarte bune pentru clientii nostrii.